watermark logo

Up next

Ora News- “Sokrati” në Gjirokastër, Kabashi: Mesazhet janë aktuale për kohën sot

4 Views· 09/20/20
Aryel Narvasa
Aryel Narvasa
0 Subscribers
0

Subscribe në Ora News këtu http://bit.ly/1s5j7UT<br /><br />Mjeshtri i skenës Mirush Kabashi interpretoi mbrëmjen e së premtes në Gjirokastër monodramën ?Apologjia e Vërtetë e Sokratit?. Është ngjitur me këtë vepër me dhjetra herë ne skene por e veçanta këtë vit qëndron në faktin se dhe ai vetë është 70 vjeç aq sa ka qenë Sokrati në vepër.<br /><br />Sipas aktorit shfaqja ka mundësi që të percjellë ato mesazhe të cilat për fat të keq janë aktuale dhe në vitet e sotme, ashtu si 21 vite më parë kur është dhënë premierë në skenën e Teatrit Kombëtar.<br /><br />Mirush Kabashi: "Nuk e pandeha kurrë se do të ishte një surprizë e tillë, që unë sot do të kisha mbi 1500 spektatorë që kishin mbushur komplet sallën dhe do ta ndiqnin sikur nuk pipëtinte një mizë. Më besoni si artist jam tej mase i emocionuar por si qytetar kam një keqardhje që mesazhet e Sokratit, ashtu si '97 mbetën një pjesë e tyre po aq aktuale sa edhe sot. Nuk do të doja sinqerisht."<br /> <br />Për më shumë lexoni në: http://oranews.tv/article/sokr....ati-ne-gjirokaster-k

Show more

 0 Comments sort   Sort By


Up next